Bollebo

Stiftelsen Bollebygds Hyresbostäder eller som vi även säger Bollebo, är Bollebygds allmännyttiga bostadsstiftelse med uppdraget att främja bostadsförsörjningen i kommunen. Bollebos styrelse väljs av kommunfullmäktige i Bollebygds kommun och stiftelsen står under överinseende av kommunstyrelsen.

Bollebo äger fastigheter i Bollebygd, Olsfors och Töllsjö. Placeringen utmed RV 40 mellan Borås och Göteborg ger oss ett mycket fördelaktigt läge. Vi äger och förvaltar 459 bostäder och 12 lokaler med tillhörande parkerings- och garageplatser. Samtliga bostäder och lokaler är hyresrätter.

Bollebo har ett varierat utbud av bostäder i små områden med trivsamma gårdsmiljöer och valmöjlighet avseende standard och servicegrad erbjuds kunden. Förvaltningen sker miljömedvetet och nära kunden. Vi har ambitionen att ha välskötta och välunderhållna lägenheter där kunden kan känna sig trygg i sin vardag. Litenheten ger oss också möjlighet att skapa trivsel och närhet till hyresgästerna.

Framtidsandan är stark i Bollebygd. Idag är vi över 9 400 invånare i kommunen. Visionen är att vi ska vara 10 000 invånare år 2025. Bollebygds centrum erbjuder det mesta man kan önska av ett mindre samhälle, så som vårdcentral, tandläkare, banker, butiker och restauranger. I kommunen finns badsjöar, fiskevatten och vandringsleder samt närhet till gamla skogar och dalgångar - ett skafferi för både kropp och själ. För den aktive finns golfbana, ridanläggning och boulebana. För den som söker nöjen och ett myllrande stadsliv finns Göteborg och Borås inom räckhåll dit du enkelt tar dig med hjälp av kollektivtrafiken.

Bollebygds Kommun

Bollebo är medlem i Sveriges Allmännytta. En branschorganisation för mer än 300 allmännyttiga bostadsföretag.
www.sverigesallmannytta.se

 

Sveriges Allmännyttas logga

Korta fakta

Bostadsyta: 32 576 kvm

Lokalyta: 5472 kvm

Antal lägenheter: 496 st.

Antal lokaler: 13 st.

 

Stadgar (PDF - 132 kB)

Årsredovisning 2022 (PDF - 905 kB)

 

Entrédörrar på Östra Hedängsvägen i Bollebygd.