Vinterinformation 2020

 

2020 har varit ett annorlunda år för oss alla på grund av Coronapandemin som fortfarande pågår i vårt samhälle. Det gångna året har ändå varit händelserikt för oss på Bollebo. I augusti hade vi inflyttning i våra nya lägenheter på Odinslundsvägen 12-16 och i oktober anlände det första huset till vår nybyggnation av 13 stycken hyresrätter på Storegårdsvägen i Töllsjö. Följ gärna projektet på vår hemsida, www.bollebo.se.

Vi har fortsatt att anpassa vårt arbete utefter folkhälsomyndighetens direktiv. Alla anställda som kan ska arbeta hemifrån och om man känner av minsta förkylningssymptom ska man stanna hemma. Fastighetsskötarna arbetar fortfarande utefter gällande rekommendationer och besöker hyresgäster som tillhör riskgrupper endast när arbetet är av akut karaktär. De försöker också, så långt det går, att göra besök i lägenheterna när hyresgästerna inte är hemma för att minska risken för smittspridning. Det är viktigt att du som hyresgäst berättar för fastighetsskötaren vid tidsbokningen om du eller någon annan i hushållet är, eller nyligen har varit, sjuk med förkylningssymptom.

Sedan i somras är Vanessa Johansson tillbaka som uthyrare efter föräldraledighet och Sofie Lindquist har därmed slutat hos oss. Vi önskar Sofie lycka till i framtiden och tackar för den här tiden. Under året har vi också haft stor hjälp av Rikard Helgesson med diverse fastighetsskötsel.

Nedan följer viktig information som är bra att tänka på under vintern.

Levande ljus

Att ha levande ljus under den här tiden på året är mysigt, när det är mörkt större delen av dygnet. Tänk dock på att inte ha tänt levande ljus i ett rum som du för närvarande inte befinner dig i och att alltid släcka levande ljus när du går hemifrån. En bra regel är att den som tänder, släcker.

Brandvarnare

Det är viktigt att regelbundet testa sin brandvarnare genom att hålla in knappen i några sekunder. Om brandvarnaren inte piper vid testet är batteriet slut. Om du inte har möjlighet att testa eller byta batteri själv, hjälper vi dig gärna till självkostnadspris. Hör i så fall av dig till vår felanmälan på telefonnummer: 033 – 23 14 18.

Fyrverkerier

Sedan 2019 är det nya regler kring hanteringen av fyrverkerier. För att få avfyra vissa typer av raketer krävs idag polisens tillstånd. Det kan även finnas kommunala bestämmelser som ska efterföljas. Hos Bollebo är det inte tillåtet att avfyra raketer i direkt anslutning till bostaden eller så att det stör grannar. Tänk också på brand- och skaderisken samt obehaget de höga ljuden medför för alla djur, vilda som tama.

Att vädra

Fastighetsskötarna ser ofta att fönster i lägenheterna står öppna för vädring samtidigt som värmen på elementen är på max. När du ska vädra är det bättre att ha fönstret helt öppet i fem minuter, istället för under en lång tid. Stäng av elementet under vädringen. Det är mer effektivt, sparar på vår miljö och ger en mer behaglig temperatur inne.

Sopsortering

Inför jul och nyårshelgerna ber vi alla hyresgäster att noga sortera julklappspapper, kartonger, emballage och annat som blir över efter firandet. På våra områden ser det lite olika ut i soprummen med tillgång till källsortering. För de som inte har källsortering i områdets soprum hänvisar vi till kommunens återvinningsstationer. 

 

- Platta noga till kartonger och lådor och släng i pappersförpackningar. Större lådor ska köras till Råssa.

- Sortera ut plast, cellofan och frigolit och släng detta i plastförpackningar.

- Presentpapper sorteras som pappersförpackning och presentsnöret sorteras som brännbart.

 

Öppettider

Kontoret kommer även framöver endast att ha öppet för bokade besök, men du når oss på telefonnummer: 033 – 23 14 10. 

Måndag till torsdag:  10:00-12:00 och 13:00-15:00 

Fredag:    10:00-12:00.

Nedan följer avvikande telefontider under kommande helger:

23 december, 10:00-12:00  

24 december, stängt  

25 december, stängt  

30 december, 10:00-12:00

31 december, stängt

1 januari, stängt

5 januari, 10:00-12:00

6 januari, stängt

Du vet väl om att du kan göra din felanmälan dygnet runt på www.bollebo.se eller via telefonsvarare på telefonnummer: 033 – 23 14 18. Telefonsvararen lyssnas av löpande under kontorstid. Om du hellre vill prata med oss är felanmälan öppen helgfri vardag mellan 07:00-09:00. Akuta fel som måste åtgärdas omgående anmäls efter kontorstid till Securitas på telefonnummer: 010 – 470 51 05.

 

Vi på Bollebo vill tacka våra hyresgäster för det gångna året och önskar en riktigt god jul och ett gott nytt år!