Förtydligande av våra köregler

I samband med att vi uppdaterade vår hemsida förnyade och förtydligade vi också våra köregler. En del av förändringarna:

  • Vi kommer inte att skicka ut påminnelse om att förnya kötiden framöver. Var och en som står i vår bostadskö har som ansvar att själv förnya kötiden när det är dags för det, precis som tidigare. Nu räcker det att logga in på Mina sidor för att kötiden ska förnyas. Man behöver alltså inte trycka på knappen ”förnya kötid” som innan.
  • Efter att man har blivit erbjuden en lägenhet tre gånger och tackat nej, oavsett om det endast är via telefon eller om man även har varit på visning så avregistreras man som sökande och förlorar sin kötid. Man får därefter ställa sig i vår kö på nytt med en ny kötid.
  • Vi kommer inte längre att skicka ut mejl till alla i vår kö när vi lägger ut lediga lägenheter. Om man står i vår kö och har ett konto på Mina sidor kan man däremot lägga upp bevakningar på den lägenhetstyp man söker, exempelvis 2 rum och kök. Om man har en aktiv bevakning får man ett mejl när vi lägger ut en ledig lägenhet på 2 rum och kök.
  • Vid byte av lägenhet, internt inom Bollebo eller med en extern hyresgäst avregistreras kötiden och man får ställa sig i vår kö på nytt med en ny kötid.
  • Vi har inte längre separata köer för våra lägenheter på Törevägen 6-22 i Töllsjö eller Skattegårdsvägen 13 i Bollebygd. De här lägenheterna kommer framöver att publiceras på vår hemsida precis som övriga lägenheter. Dock gäller fortfarande att man måste ha fyllt 70 år för att kunna teckna ett kontrakt på Skattegårdsvägen 13. På Törevägen 6-22 finns det ingen åldersgräns. Anledningen till varför vi väljer att publicera de här lägenheterna likt övriga är för att vi de senaste gångerna som vi har haft lediga lägenheter i de här husen, har gått igenom den kö som finns för respektive hus utan att ha kunnat teckna kontrakt. 

Uthyrningspolicy (PDF - 69,2 kB)