Vinterinformation 2021

2021 började på samma sätt som 2020 slutade, med en pågående pandemi i samhället. Nu under hösten har situationen lättat lite, men i skrivande stund är det oklart hur utvecklingen blir. Trots den pågående pandemin har vi försökt hålla uppe farten och arbetat på med våra projekt. Innan påskhelgen hade vi inflyttning i vårt nya område på Storegårdsvägen i centrala Töllsjö. Vi har därmed utökat vårt fastighetsbestånd med 13 stycken moderna lägenheter i ett trivsamt och lantligt område. Här på vår hemsida kan du läsa mer om och se bilder från Storegårdsvägen.

Under 2021 har vi också arbetet mycket med uppföljning av den kundundersökning som vi genomförde sommaren 2020. Vi har tagit åt oss av era synpunkter och önskemål och genomfört ett flertal förbättringar. Fokus för 2022 ligger på stamrenovering av Odens väg 18-22 samt rivning och nybyggnation på Vinkelvägen 9-37 i Bollebygd. Under hösten 2022 planerar vi att riva området som omfattar 15 stycken lägenheter och därefter bygga 28 stycken nya lägenheter. Planering för projektet pågår just nu.

Under hösten har vi återgått till vårt normala arbetssätt, men anpassar oss efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vårt kontor har därmed öppet för besök igen och du är välkommen att besöka oss under våra öppettider. Vi ber alla våra hyresgäster att fortsätta hålla avstånd när vi besöker er för att åtgärda fel i er lägenhet. Vi vill också att du som hyresgäst berättar för fastighetsskötaren vid tidsbokningen om du eller någon annan i hushållet är, eller nyligen har varit, sjuk med förkylningssymptom.

Under våren har vi anställt Rikard Helgesson som fastighetsskötare hos oss. Rikard har arbetat hos oss som sommarjobbare och vikarie till och från under många år, men sedan i våras är han heltidsanställd. Vi hälsar Rikard varmt välkommen till oss!

Levande ljus

Att ha levande ljus tända under den här tiden på året när det är mörkt ute större delen av dygnet är mysigt. Tänk dock på att inte ha levande ljus tända i ett rum som du för närvarande inte befinner dig i och att alltid släcka levande ljus när du går hemifrån. En bra regel är att den som tänder, släcker.

Brandvarnare

Det är viktigt att regelbundet testa sin brandvarnare genom att hålla in knappen i några sekunder. Om brandvarnaren inte piper vid testet är batteriet slut. Om du inte har möjlighet att testa eller byta batteri själv, hjälper vi dig gärna till självkostnadspris. Hör i så fall av dig till vår felanmälan på telefonnummer: 033 – 23 14 18.

Fyrverkerier

Sedan 2019 gäller nya regler för hantering av fyrverkerier. För att få avfyra vissa typer av raketer krävs idag polisens tillstånd. Det kan även finnas kommunala bestämmelser som ska efterföljas. Hos Bollebo är det inte tillåtet att avfyra raketer i direkt anslutning till bostaden eller så att det stör grannar. Tänk också på brand- och skaderisken samt obehaget de höga ljuden medför för alla djur, både vilda och tama.

Snöröjning

Bollebo köper snöröjning av Tranemo trädgårdstjänst som ansvarar för att gångvägar, trappor och ytor kring parkeringsplatser snöröjs och sandas. Tranemo trädgårdstjänst utgår från instruktioner som vi har upprättat. Du som hyresgäst ansvarar för snöröjning fram till din entrédörr. Om du bor på en loftgång ansvarar du tillsammans med dina grannar för snöröjning av loftgången och den gemensamma trappan. Du som hyr en parkeringsplats av oss snöröjer själv parkeringsplatsen. Vid ett snöfall prioriteras Bollegården och vårt trygghetsboende. Därefter varierar man från gång till gång vilket område man fortsätter med.

Sopsortering

Inför jul och nyårshelgerna ber vi alla hyresgäster att noga sortera julklappspapper, kartonger, emballage och annat som blir över efter firandet. På våra områden ser det lite olika ut i soprummen med tillgång till källsortering. För de som inte har källsortering i områdets soprum hänvisar vi till kommunens återvinningsstationer. 

  • Platta noga till kartonger och lådor och släng i pappersförpackningar. Större lådor ska köras till Råssa återvinningscentral.
  • Sortera ut plast, cellofan och frigolit och släng detta i plastförpackningar.
  • Presentpapper sorteras som pappersförpackning och presentsnöret sorteras som brännbart.

Digitala utskick

Under 2021 har vi börjat med digitala utskick till våra hyresgäster. Detta är något som vi planerar att utveckla framöver. Digitala utskick sparar på vår miljö eftersom vi inte behöver skriva ut lika många lappar, men också på vår arbetstid som vi därmed kan använda till annat. För att vi ska kunna skicka mejl och sms till dig behöver dina kontaktuppgifter vara uppdaterade. Via ”mina sidor” på vår hemsida kan du själv uppdatera dina uppgifter. Du kan också skicka oss ett mejl till info@bollebo.se eller ringa oss på 033 – 23 14 10, så hjälper vi dig att uppdatera dina kontaktuppgifter.

Öppettider

Kontoret har öppet för besök måndag till fredag klockan 10:00-12:00.

Vår telefonväxel är öppen måndag till torsdag klockan 10:00-12:00 och klockan 13:00-15:00 samt fredagar klockan 10:00-12:00.

Nedan följer avvikande öppettider för telefon och kontor under kommande helger:

23 december, 10:00-12:00  

24 december, stängt

30 december, 10:00-12:00 

31 december, stängt

5 januari, 10:00-12:00  

6 januari, stängt

Du vet väl om att du kan göra din felanmälan dygnet runt via mina sidor eller via telefonsvarare på telefonnummer 033 – 23 14 18. Telefonsvararen lyssnas av löpande under kontorstid. Om du hellre vill prata med oss är felanmälan öppen helgfri vardag mellan 07:00-09:00. Akuta fel som måste åtgärdas omgående anmäls efter kontorstid till Securitas på telefonnummer: 010 – 470 51 05.

Vi på Bollebo vill tacka våra hyresgäster för det här året och samtidigt passa på att önska en riktigt god jul och ett gott nytt år!