Sommaren är här

 

Nu är äntligen sommaren här med de långa och ljusa kvällarna. Förhoppningsvis blir det en varm sommar med mycket sol och bad. Det finns en del saker som kan vara bra att tänka på för den gemensamma trivseln under sommaren.

 

Grillning

Det är inte är tillåtet att grilla med kol- eller gasolgrill på balkongerna. Elgrill är tillåtet att använda på balkongen under uppsikt.

Vid användning av kolgrill utomhus ska grillen ställas så långt från huset att övriga hyresgäster inte besväras av rök eller os.

 

Balkonglådor

Blomstrande balkonglådor är fint och trevligt, men tänk på att hänga lådorna inåt och inte utanför balkongräcket. Detta för att det annars kan finnas risk för att lådorna kan trilla ner på någon.

 

Pooler och studsmattor

Det är inte tillåtet att sätta upp pooler eller studsmattor utan tillstånd. För att få sätta upp pool eller studsmatta på den egna uteplatsen krävs ett skriftligt ansvarstagande från hyresgästen. Pooler får fyllas med max 1 000 liter kallt vatten, inget varmvatten. När poolen ska tömmas är det viktigt att vattnet töms ut lite i taget för att undvika vattenansamlingar.