Kontrakt och uthyrning

Jag ska snart flytta in i en av era lägenheter, när får jag nycklarna?

Du har tillträde till din nya lägenhet första vardagen i månaden klockan 12:00. Vår uthyrare tar kontakt med dig några dagar innan tillträdet för att bestämma tid för utlämning av nycklar.

 

Jag vill hyra ut min lägenhet i andra hand. Hur gör jag det?

Du kan bara hyra ut din bostad i andra hand efter att du har fått vårt godkännande. Kontakta vårt kontor, så berättar vi mer.

Blankett för andrahandsuthyrning (PDF - 75,2 kB)

I oktober 2019 infördes skärpta regler för andrahandsuthyrning.

 

Hur lång är uppsägningstiden för min lägenhet?

Uppsägningstiden för lägenheter är tre hela kalendermånader. Det innebär att vi måste ha uppsägningen hos oss senast sista vardagen i månaden, för att uppsägningstiden på tre månader ska börja räknas från och med den första i nästkommande månad.

 

Jag vill säga upp mitt kontrakt, hur gör jag?

På baksidan av ditt exemplar av kontraktet finns fält att fylla i vid uppsägning. Lämna ifyllt kontrakt till vårt kontor. Ring oss gärna om du har frågor kring uppsägningen.

 

Jag vill byta lägenhet, hur går jag tillväga?

För att kunna byta lägenhet med någon behöver du ha bott i nuvarande lägenhet i ett år samt att vissa krav är uppfyllda. Under Mina sidor finns möjlighet att skapa bytesannonser och hitta andra hyresgäster som är intresserade av byte. Parterna får själva ta kontakt med varandra och sedan kontakta vårt kontor för godkännande.

Blankett för bytesansökan (PDF - 47,2 kB)

I oktober 2019 infördes skärpta regler för andrahandsuthyrning.