Information - Att bo i hyresrätt
   

Välkommen till Bollebo!

När du tecknat kontrakt med Bollebo och det är dags att flytta in i din nya lägenhet är det ofta fullt upp att göra. När de flesta flyttbestyren är avklarade brukar det dyka upp en del frågor. Svaren på de vanligaste frågorna har vi samlat i vår "Trivselhandbok" som du hittar här. Undrar du över något ytterligare är du så klart välkommen att höra av dig.

Trivselhandbok

Vad händer när jag flyttar in?
Du har enligt hyreslagen rätt att tillträda lägenheten kl 12.00 den första vardagen i månaden. Nycklarna skall kvitteras ut på Bollebos kontor. I samand med att du kvitterar nycklarna skall du få en kopia av besiktningsprotokollet - eller så skickas det till dig inom ett par dagar. Kontrollera protokollet och hör av dig till oss inom en vecka om du har något att tillägga.

Betala hyra i tid
Hyran skall betalas förskottsvis varje månad, tex skall april månads hyra vara betald den sista mars. Hyran är din viktigaste räkning. Tänk på att du inte kan betala för sent flera gånger, då riskerar du att förlora din hyresrätt och tvingas flytta på grund av upprepade försenade hyresbetalningar.

Vill du veta mer om hyresrätt?
På SABOs hemsida kan du läsa mer om hyresrätt.
www.sabo.se

Övernattningslägenhet
Du som är hyresgäst hos Bollebo kan hyra vår övernattningslägenhet på Kungsbackavägen 1 till dina gäster. Kostnaden är 150 kronor per natt och det finns fem bäddar, dusch, toalett och pentry. Man tar med sig egna lakan och handdukar och städar efter sig. Kontakta Bollebos kontor för bokning. Tfn 033-231410.

 
   
 
 
Stiftelsen Bollebygds Hyresbostäder, Ballebovägen 4, Box 55, 517 22 Bollebygd,
Tfn: 033 23 14 10 , Fax 033 23 14 19 mail info@bollebo.se